RSS

Nieuws van


Stem voor een nieuw logo of juist het oude

De TSAC bestaat al vele tientallen jaren en wij als 37ste bestuur zijn ons daar goed van bewust. Tijdens deze jaren is een mooie, sterke en toch redelijk grote vereniging opgebouwd waarin tradities en symbolen zijn ontstaan. Nu is het ons aller bekende TSAC logo daar natuurlijk een mooi voorbeeld van. Deze is niet altijd hetzelfde geweest en dat is dan ook de reden van deze brief. Het TSAC logo bestaat al lang en een vervelend aspect daarvan is, dat het een stilstaand concept is. Vandaar dat wij het plan hebben ontwikkeld om er voor te zorgen dat de TSAC ook op dit gebied met de tijd mee gaat en een vernieuwd gezicht krijgt. Wij zouden namelijk graag zien, dat de TSAC een nieuw logo krijgt. Het is een delicate zaak en een bijzondere gebeurtenis. Het is belangrijk dat de hele vereniging achter de keuze voor een nieuw logo staat. Daarom is het van belang om het hele proces op een duidelijke, eerlijke en goede manier te laten verlopen.

Zoals velen van jullie niet ontgaan zal zijn, heeft de NSAC recentelijk vanwege haar lustrum het besluit genomen om een nieuwe vlag/logo te laten maken door de leden. Het proces rondom het nieuwe logo van de TSAC zal vergelijkbaar zijn met dat van de NSAC. Het staat alle leden vrij om één of meerdere logo’s te ontwerpen en deze in te zenden. Aan de ontwerpen worden geen eisen gesteld, met uitzondering van het feit dat het logo de naam van de vereniging moet bevatten, om de creativiteit van onze leden optimaal te benutten. Het is wel van belang dat bij het ontwerpen van deze logo’s geen auteursrechten worden geschonden en het is dan ook aan de ontwerper van het logo om daarvoor de verantwoordelijkheid te dragen. Bij het inzenden van een ontwerp wordt er door de ontwerper afstand gedaan van de auteursrechten. Alle ingezonden ontwerpen zullen worden verzameld en één van deze inzendingen zal vervolgens het nieuwe logo van de vereniging worden.

De leden kunnen vervolgens stemmen op de vijf beste ontwerpen. De voorselectie voor deze vijf ontwerpen, indien dat nodig blijkt te zijn, zal uitgevoerd worden door het, op dat moment huidige bestuur van de vereniging. Hierbij zal bijvoorbeeld gelet worden op de vertegenwoordiging van de naamsbekendheid en originaliteit van het ontwerp. De leden van de vereniging hebben elk de mogelijkheid om op één van deze vijf ontwerpen te stemmen. Het totaal van deze stemmen zal 50% van het uiteindelijke besluit omvatten. De andere 50% wordt gevuld door stemmen van het bestuur, alle ereleden, en de besturen van de afgelopen tien jaar. Elk erelid heeft hierin één stem en dat geldt ook voor elk bestuur. De bestuursleden hebben dus niet zelf één stem, maar hebben gezamenlijk één stem. Hiermee wordt er zeker gesteld dat iedereen zijn of haar stem kan laten horen en dat de stemming toch eerlijk en gebalanceerd verloopt. Op deze manier hopen wij dat we met z’n allen een nieuw gezicht aan de TSAC kunnen geven en daar ook met z’n allen achter kunnen staan en trots kunnen zijn op het nieuwe logo van de TSAC.

De ontwerpen waaruit je kunt kiezen zijn:

Je kunt je stem uitbrengen in de poll in de rechter balk (of een stukje verderop als je dit op een smal telefoonschermpje bekijkt). Enkel [buiten/ere]leden kunnen stemmen. Ook is de poll code aangepast zodat ieder slechts 1 keer kan stemmen.

Update: Volgens de statuten moet elk besluit met absolute meerderheid van stemmen aangenomen worden. Als er geen absolute meerderheid is, dan moeten er opties afvallen net zolang totdat één van de opties de meerderheid van stemmen heeft gekregen. Vanaf 19 januari zijn logo's 2 en 5 afgevallen. Vanaf 1 februari is ook logo 3 afgevallen en op 7 januari ook logo 4. Je kunt daar dus niet meer voor stemmen. Als je al gestemd had op één van die logo's mag je opnieuw je stem uitbrengen op één van de andere logo's.


(25-12-2016 door Richard Brinkman, laatste aanpassing: 07-02-2017 door Richard Brinkman)

Bakcie zaalavond

De bakcie kerstzaalavond is er weer! Dus kom donderdag 22 december langs op de zaalavond en geniet bij het klimmen van de bakcie baksels
-----
The bakcie christmas event is here again. Come 22-12 to the zaalavond and enjoy some christmas treats while climbing!


(15-12-2016 door Dorien Boiten, laatste aanpassing: 15-12-2016 door Richard Brinkman)

Opslag klimweekendspullen

Beste Leden,

De afgelopen jaren hebben we dankbaar gebruik kunnen maken van de schuur van Jasper, om onze klimweekendspullen te bewaren. Dit zijn de materialen die we niet in het sportcentrum mogen opslaan, zoals de gasfles en de etenswaren. Maar Jasper gaat helaas naar Utrecht en dus kunnen we geen gebruik meer maken van zijn schuur.

De TSAC is daarom opzoek naar een nieuwe locatie om deze spullen op te bergen. Het gaat om de volgende spullen, zie foto. En het zal minder worden, aangezien er na het laatste weekend best veel dingen zijn overgebleven. Hierbij hoort natuurlijk ook een mooie stelling om de spullen in te bewaren, deze zal de TSAC leveren. Het belangrijkste is dat de schuur toegankelijk is, zodat we voor en na een weekendje zonder veel moeite de spullen kunnen ophalen en terugzetten.

Heb jij hiervoor plek, laat het dan aan het bestuur weten en je doet de TSAC hiermee een groot plezier.

Eten en gasflessen


(12-12-2016 door Richard Brinkman)

Website is 2-talig geworden / Website has become bilingual

Vandaag is dan eindelijk de laatste hand gelegd aan de mega-klus om de website 2 talig te maken. De TSAC kent steeds meer leden die geen Nederlands spreken. Je kunt middels de vlaggetjes in de rechterbalk switchen tussen Nederlands en Engels. De niet-Nederlands sprekenden zullen merken dat de site automatisch naar Engels switched zodra zij inloggen.

Niet alles is vertaald. Alleen de content die hoort bij de website zelf is vertaald. Content die uit de database komt is niet vertaald, op sommige wiki pagina's na. Zo zullen bijvoorbeeld nieuwsberichten en agenda items enkel in het Nederlands verschijnen. Het is namelijk onwenselijk om elke invoer in meerdere talen te moeten invoeren en ondoenlijk om een Engelse vertaling te synchroniseren met de Nederlandse.


Today the website has finally been translated and made bilingual. The TSAC has more and more members that don't speak Dutch. You can switch between languages by clicking on the flags in the right sidebar. If you log in and the board has entered your language correctly, you will be automatically switched to the preferred language.

Not everything has been translated. Only the content of the website itself is translated. Content stored in the database is not translated, except for some wiki pages. News and calendar items, for example, will stay in Dutch. It's not desirable to require every webform to be filled out in both languages and it's technically impossible to automatically keep English and Dutch data in sync.


(15-11-2016 door Richard Brinkman)

Dies

Aanmelden: https://goo.gl/forms/xF5wZPZGCrTQxzOi1

Op zaterdag 10 december wordt alweer de 37e TSAC dies gevierd. Dit jaar met het thema: Bassie en Adriaan en het mysterie van de verdwenen pepernoot. Kom dus allemaal in je beste Bassie en adriaan outfit en of sinterklaasoutfit. Deze mooie dag zal beginnen met een verassingsactiviteit die in het thema past. Hiervoor zul je wel sportkleding nodig hebben. De activiteit begint om 14:00 op de schietbaanweg 115. Voor mensen die van buiten Enschede komen zullen we vanaf 13:45 samen van station kennispark naar de locatie lopen. Na de activiteit zullen we naar de stad gaan om daar bij de Happy Italy te gaan eten. Wanneer je hier wilt aansluiten kun je om 18:00 zelf naar de Happy Italy (Willem Wilminkplein 31) komen. Na het eten zal het feest vanaf 21:00 gaan losbarsten in de pakkerij in kroeg 3 van Audentis. De pakkerij is op de oude markt 24. Ook hier kun je natuurlijk aansluiten en denk er allemaal vooral aan om in een mooie outfit te komen. Deelname aan de activiteit zal 1 euro kosten, toegang tot het feest zal 2 euro zijn en het eten zal op eigen kosten zijn. Alle kosten zullen aan de deur contant betaald moeten worden. Wij hopen jullie de 10e allemaal te mogen ontvangen. :)

 


(08-11-2016 door Dorien Boiten, laatste aanpassing: 09-11-2016 door Richard Brinkman)

SAC-server commissie zoekt versterking

Merk je ook af en toe dat de websites van de SAC's onbereikbaar zijn? En dat het dan lang duurt voor er iets aan gedaan wordt?

Baal jij ook van de hoeveelheid spam die via de SAC-server in je mailbox komt.

Ben jij ook bang voor je privacy omdat de server al 15 jaar lang geen software update meer gezien heeft?

Denk jij dat je het beter kunt? 

Versterk dan nu de SAC-server commissie van de NSAC! De huidige personen hebben de kar vele vele jaren getrokken. Ze zijn stuk voor stuk al tijden geen student meer. Het is dus hoog tijd dat de commissie weer wordt aangevuld door een nieuwe lichting. Neem contact op met de SAC-server-commissie en help mee.


(27-10-2016 door Richard Brinkman)

Logo-ontwerpwedstrijd

De TSAC heeft ondertussen al de eerbiedwaardige leeftijd van 36 jaar bereikt. In die 36 jaar zijn er al meerdere logo’s in gebruik geweest, maar ook het huidige logo gaat al weer een redelijk tijd mee. Dit is ook wel aan het logo af te zien, er is ruimte voor modernisering. Daarom leek het ons, als bestuur, wel eens tijd voor verandering. We hebben lang gediscussieerd over hoe deze verandering precies in zijn werk zal gaan. Dit is namelijk niet iets wat je als bestuur eventjes zelf gaat doen. Dit is iets wat we samen met jullie, de leden, willen bereiken. Geïnspireerd door de NSAC, die ook recentelijk een nieuwe vlag heeft laten ontwerpen, hebben wij vervolgens voor een vergelijkbaar proces gekozen.

Voor de vernieuwing van het logo wordt er een ontwerpwedstrijd uitgeroepen, een ontwerpwedstrijd waar jullie allemaal aan mee kunnen doen. Trek je tekenspullen dus maar uit de kast, of als je het iets professioneler wilt doen mag het ook met Photoshop of een ander programma, en laat al je creativiteit los op een nieuw logo. Iedereen mag een logo inzenden en wanneer je heel enthousiast bent, kun je natuurlijk ook meerdere ontwerpen inzenden.

Nou hebben we het wel de hele tijd over nieuw, maar je hoeft niet iets totaal unieks en nooit eerder bedachts te maken. Het is natuurlijk ook een optie het huidige logo aanpassen. Houd er echter wel rekening mee dat er regels zijn voor copyright. Je kan dus niet klakkeloos dingen overnemen van anderen, want dan kunnen die anderen daar moeilijk over gaan doen. Als we het toch over copyright hebben is dit waarschijnlijk het goede moment om te vermelden dat als jouw logo straks als nieuw logo wordt verkozen, je wel alle rechten op het logo zal moeten afstaan aan de TSAC. Dit ook vanwege flauwe juridische regeltjes.

Om uiteindelijk van al jullie inzending een logo te kiezen zal er een stemming plaats vinden. Bij deze stemming kan gestemd worden op vijf logo’s. Die vijf logo’s zullen verzameld worden na een voorselectie van het bestuur. Bij die voorselectie zal niet alleen gelet worden op de esthetische waarde, maar ook of de vereniging hierin duidelijk naar voren komt. Een logo is namelijk ten eerste bedoeld om de vereniging te representeren. (Je hebt niet zoveel aan een mooie foto van bergen, met heel klein in een hoekje de letters TSAC). Naast deze vijf logo’s kan er ook gestemd worden op het oude logo, dus als je ontzettend bang bent voor vernieuwing, of een betere reden hebt om geen nieuw logo te willen, dan kan dat ook nog steeds.

Elk lid (ook buitenleden), kan één stem uitbrengen op één van de zes logo’s. Deze stemmen zullen voor 50% beslissend zijn. De overige 50% zal gevuld worden door alle ereleden en elk bestuurslid van de afgelopen tien jaar (dat is dus vanaf bestuur 2007-2008, tot het huidige bestuur. Er zijn op dit moment tien ereleden en in de afgelopen tien jaar zijn er 51 bestuursleden geweest, inclusief het huidige bestuur. Aangezien we niet verwachten dat alle oud-bestuursleden een stem zullen uitbrengen, zal deze 50% ingevuld worden door het aantal uitgebrachte stemmen. Hoe jullie deze stemmen kunnen uitbrengen wordt nog bekeken.

Hiermee hopen wij dat iedereen zijn mening kan laten horen en dat het beste (nieuwe) logo voor de vereniging wordt gekozen.

De logo’s kunnen ingezonden worden tot 1 december door ze te mailen naar bestuur@tsac.climbing.nl.

Heel veel succes en ontwerpplezier en wij kijken uit naar jullie logo’s!


(21-10-2016 door Dorien Boiten)

BOTS

Op 11 en 12 november gaat het los, de Rab Battle of the SAC’s 2016! De Bots is een 21 uur durende adventure race voor alpinisten en klimmers die lid zijn van een Studenten Alpen Club (SAC). In een team van vier ga je aan de hand van oriëntatie opdrachten en special tasks de strijd aan met andere SAC's. Het winnende team krijgt niet alleen mooie prijzen, maar ook de eer om de race volgend jaar te organiseren. 

Ga jij Rab naar de finish om je SAC op de kaart te zetten? Of wil je jezelf in het diepe van een ware mentale en fysieke uitdaging gooien? Het kan allebei. De gezelligheid en uitdaging houdt je scherp en warm gedurende de koude nacht.


(21-09-2016 door Richard Brinkman)

Vanavond is er geen zaalavond

Bij gebrek aan een zaalwacht is er vanavond (08-09-2016) geen zaalavond.


(08-09-2016 door Richard Brinkman)

Enschede - Ith gaat niet door

Helaas hebben wij spijtig nieuws. Door het geringe aantal aanmeldingen voor Enschede-Ith, is het voor ons niet mogelijk om een rendabel evenement te organiseren en zijn wij helaas genoodzaakt om Enschede-Ith af te lasten.

Het lijkt vroeg tijdig afgelast. Maar ook al zouden we nu alles en iedereen vol spammen. Dan blijft het risico dat we het alsnog moeten af lasten dusdanig groot, dat we helaas besloten hebben het direct af te lasten.

Het inschrijfgeld zullen jullie als vanzelfsprekend teruggestort krijgen.

Er zal zeker gekeken worden of het volgend jaar wel georganiseerd kan worden.

Het spijt ons,

De Enschede-Ith Commissie

Jasper
Coen
Lineke
Joey
Jelmer


(07-09-2016 door Richard Brinkman, laatste aanpassing: 16-09-2016 door Wouter Bolhuis)

Open avonden

Altijd al willen klimmen? Grijp dan nu je kans om lid te worden van de TSAC!!

De TSAC organiseert dinsdag 13 september, donderdag 15 september, dinsdag 20 september en donderdag 22 september open avonden. Vanaf 21.00 ben je welkom in sportzaal 2 op de UT. Op deze avonden kun je GRATIS bij ons komen klimmen en kennis maken met onze toffe vereniging. Het klimmateriaal wordt door ons verzorgd, maar je mag natuurlijk ook je eigen materialen meenemen. Wat kun je deze avond verwachten? Een avond vol gezelligheid en epische verhalen over onze (klim)avonturen. Ook hebben we een korte presentatie met meer info over onze vereniging. Het duurt tot ongeveer 23.00, waarna we natuurlijk gezellig gaan naborrelen in de kantine van het Sportcentrum. Oja, en vooraf aanmelden is niet nodig.

Tot dan!!


(23-08-2016 door Dorien Boiten, laatste aanpassing: 23-08-2016 door Richard Brinkman)

Uploaden van Google Photos op de TSAC site

Zoals sommigen al hebben opgemerkt heeft Google Picasaweb uit de lucht gehaald en het onmogelijk gemaakt om via Google+ foto's te uploaden. Google ondersteunt nu alleen nog Google Photos.

Enige tijd geleden is daarom op de TSAC site de mogelijkheid ingebouwd om ook Flickr fotoalbums toe te voegen.

Omdat toch veel mensen Google Photos gebruiken en liever niet willen switchen naar Flickr, is er vanaf nu de mogelijkheid om ook je Google Photos albums aan de TSAC site toe te voegen.

Omdat Google Photos zelf geen openbare API heeft (en waarschijnlijk nooit gaat maken), is de enige mogelijkheid om gebruik te blijven maken van de Picasa API (die wel online blijft). Helaas biedt Google geen mogelijkheid meer om de adressen die de Picasa API nodig heeft te vinden. Daarom is op de TSAC site de mogelijkheid ingebouwd om deze album adressen te vinden. Ook kun je hier aangeven hoe je het album wilt sharen. Het maakt niet uit wat je in photos.google.com instelt voor deel-opties, je zult die van de TSAC site moeten gebruiken.

Op tsac.climbing.nl/photos/add vind je een link die je (nadat je de TSAC site hebt geautoriseerd om jouw Google albums te beheren) een pagina biedt waarin je je album-deel-opties kunt instellen en de bijbehorende adressen kunt selecteren voor op de TSAC site.


(13-08-2016 door Richard Brinkman)

Cube korting

Beste leden,

Aangezien er in het weekend weinig tot geen mogelijkheden zijn om op onze mooie klimwanden te klimmen is er dan natuurlijk een leegte in jullie klimhartjes. Vandaar zullen veel van jullie enthousiaste klimmers een andere mogelijkheid zoeken om je klimlust te bedwingen. Wij willen daar als vereniging natuurlijk graag bij mee helpen. Daarom zijn wij samen gaan zitten met de Cube en hebben wij een leuke kortingsactie voor jullie samengesteld: vanaf 1 augustus kunnen TSAC-leden (dus niet de buitenleden) twee euro korting op de entree van de Cube krijgen op zaterdag. Deze zelfde korting zal ook gelden tijdens de laatste techniektrainingen in de Cube. Je kunt gebruik maken van deze korting door je geldige TSAC-ledenpas te laten zien.

Ik hoop dat jullie er veel gebruik van kunnen maken en wens jullie er dus veel klimplezier mee!


(20-07-2016 door Dorien Boiten)

Buitenwand open

Vandaag gooien Coen en ik de buitenwand open. Vanaf 20:00 zijn alle leden welkom. 


(19-07-2016 door Richard Brinkman)

Enschede-Ith 2016

Beste leden,

De legendarische wielrenwedstrijd komt er weer aan, namelijk de Enschede -Ith! Deze zal plaatsvinden op 24-25 september. Op de 24e zal gereden worden van Enschede naar het klimgebied de Ith in Duitsland op de wielrenfiets met een grote groep fanatiekelingen, gedurende 280 kilometers.

De deelname aan Enschede-Ith kost 40 euro. Dit is inclusief eten, vervoer en overnachting. Vrijwilligers hoeven uiteraard niets te betalen.

Voor meer informatie en aanmelding kan je terecht op de site; https://tsac.climbing.nl/enschede-ith/. Wees er snel bij want er zijn een beperkt aantal plekken!

Alvast veel trainplezier!

Enschede-Ith commissie

Jasper, Lineke, Joey, Jelmer en Coen.


(16-06-2016 door Coen Welhuis, laatste aanpassing: 07-09-2016 door Richard Brinkman)

Pre-ABK BBQ

Het ABK komt er weer aan en dat betekent ook dat er een pre-ABK BBQ zal zijn. Hier kun je meer informatie krijgen over het ABK en al je vragen stellen terwijl je van een heerlijke BBQ kunt smullen. Dus ga snel naar het evenment en meld je aan:
https://www.facebook.com/events/991178424329868/

Pre-ABK BBQ


(07-06-2016 door Richard Brinkman)

Familiedag

Beste leden,
op zondag, 12 juni organiseert de Accie een familie-klimdag. Neem dus je ouders, broers en zussen mee en kom vanaf 11 uur gezellig klimmen! Natuurlijk zijn er ook koekjes, thee en koffie!

Inschrijven kan via deze link:
http://goo.gl/forms/R34PmZceNJvUeT5r1

Wij hebben er zin in!

 

 

Familiedag 2016

 

 


(22-05-2016 door Richard Brinkman, laatste aanpassing: 24-05-2016 door Coen Welhuis)

Het SCK komt er weer aan!

Update: het SCK gaat deze week niet door in verband met het voorspelde slechte weer.

Beste leden,

Op dinsdag 14 juni en donderdag 16 juni vinden de sportclub kampioenschappen weer plaatst. Dit is een vriendschappelijke interne competitie op de buitenwand. Er zullen dit jaar twee categorieën zijn: beginners/gevorderden ("normaal") en pro's.
Natuurlijk zijn er dit jaar weer leuke prijzen te winnen voor de top 3 per categorie.

Op 14 juni zijn de voorrondes en 16 juni de finales met een BBQ. Iedereen is welkom om zich voor de BBQ in te schrijven, dus ook als je niet mee doet.

De deadline voor het inschrijven is 7 juni.
Inschrijven doe je hier: http://goo.gl/forms/D4mEBg9DedbywFJM2.


(21-05-2016 door Richard Roos, laatste aanpassing: 13-06-2016 door Richard Brinkman)

ASAC clubkampioenschappen!

Beste klimmers,

Het is weer zover! De ASAC organiseert haar clubkampioenschappen, editie 2016; met nog meer leuke activiteiten, uitdagende routes en klimcompetitie van alle SAC's die jij uiteraard moet komen verslaan!

De ASAC daagt alle klimmers van Nederland uit om zich van hun beste kant te komen laten zien in Amsterdam. Mooie prijzen zijn te winnen en wie wil er niet die ene favoriet verslaan op uitdagende routes waarvan het zweet je al uitbreekt als je er naar kijkt? Juist! Inschrijven dus...

Naast de klimwedstrijden zal de ClubCo voor entertainment zorgen, hint; neem een voorraad pof mee. Hapjes worden verzorgd zodat de hardwerkende klimmers geen honger zullen lijden. Je eigen publiek meenemen mag uiteraard! Kosten voor de inschrijven zijn 15 euro; dit is inclusief eten, programma en ultieme gezelligheid. Verder kun je voor vragen of updates altijd bij de organisatie van het evenement terecht: clubkampioenschappen[at]asac.climbing.nl

Inschrijven kan via deze link: https://docs.google.com/forms/d/1IjrXtTLti4q94q2TQ-AdInDDtLtuYDrXbOEJkiAdA1s/viewform

ASAC boulderen 2016


(13-05-2016 door Richard Roos, laatste aanpassing: 19-05-2016 door Richard Brinkman)

Zekerbalk betonwand afgekeurd

Vorige week heeft Entre-Prise onze wanden gekeurd. Hoewel we hun definitieve rapport nog niet hebben ontvangen, is het wel van belang om alvast de voorlopige uitslag met jullie te delen. Niet alles is namelijk goedgekeurd.

  1. De kapotte relais op de buitenwand zijn vervangen.
  2. Alle haken op de tweede haak van de haren na zijn OK bevonden. De tweede haak van de haren is inmiddels door Entre-Prise vervangen. Alle haken kunnen dus weer gebruikt worden.
  3. De bevestingingspunten van de zekerbalk houden de vereiste krachten. Echter als een ring in het midden tussen 2 bevestingspunten wordt belast dan houdt die niet de vereiste 8 kN. De balk boven het ballet is dan ook kromgetrokken. Zolang wij alleen de buis vlakbij een bevestingspunt gebruiken is dat wat Entre-prise betreft OK. Ik heb daarom ook bij een aantal veelgeklommen betonroutes vaste standplaatsen gemaakt door:
    • op de plaatsen waar er geen H-profiel in de weg zit: 2 ringen aan weerszijden van een bevestigingspunt met een slinge met een afgebonden krachtendriehoek met elkaar verbonden
    • op de plaatsen waar er wel een H-profiel in de weg zit: een standplaats op 1 ring gemaakt waarbij een schlinge rond een balk van de dakconstructie ervoor zorgt dat de ring in de buurt van het bevestingspunt blijft, maar er niet pal boven komt te hangen. Dit laatste om touwslijtage langs de "scherpe" H-profielen te voorkomen.

Totdat er een definitieve oplossing komt mag er dus niet meer getoproped worden door het touw over de buis te halen en mag er lauter en alleen getoproped of nageklommen worden door gebruik te maken van de vooraf opgebouwde standplaatsen. Laat deze standplaatsen dus ook hangen als je klaar bent.

De vaste abseiltouwen kun je nog wel gewoon gebruiken. Deze zijn namelijk vastgemaakt aan de vaste standplaatsen of bestaan uit twee strengen touw aan weerszijden van een bevestigingspunt.

Neem voor verdere vragen contact op met de kadercommissie.


(26-04-2016 door Richard Brinkman)

Doe mee met de Utrecht-Freyr tocht!

Beste leden,

Op 28 mei vertrekt er weer een groep SAC'ers om 5:30 vanaf Janskerkhof (Utrecht) op de fiets, met als enige doel: de bivak van Freyr! 

Deze 280 km lang durende interSACiale wielrenwedstrijd heeft alles in zich: van de uitgestrekte oerhollandse weilanden tot de wat meer uitdagende Belgische heuvels, van de alpinist met prestatiedrang tot de enthousiaste eerstejaars die eigenlijk nog nooit op een racefiets heeft gezeten, van bakken volkoren pasta tot gelletjes in je fietsshirt. 
En het leukste van dit verhaal is dat jij er bij kan zijn!

Tot 28 mei!

Utrecht Freyr


(22-04-2016 door Richard Roos, laatste aanpassing: 28-04-2016 door Richard Brinkman)

Flickr foto albums

Al jarenlang kunnen TSAC leden hun foto's van picasaweb sharen op de TSAC site. Nu heeft Google onlangs aangekondigd om picasa stapsgewijs uit te faseren. Nu al ontvangt de desktop applicatie Picasa geen updates meer. Binnenkort zal ook picasaweb gaan verdwijnen. De picasa API zal ook gaan veranderen, al lijkt het erop dat de functionaliteit die de TSAC site gebruikt, blijft bestaan. Bestaande albums lijken dus gewoon te blijven werken.

Om ook in de toekomst de mogelijkheid te houden om jouw gave klimfoto's met de rest van ons te delen, is er sinds vandaag de mogelijkheid om ook je Flickr albums op de TSAC site te delen. Net als je gewend was is het ook nu mogelijk om zowel publieke albums als prive albums te sharen. De laatste uiteraard alleen toegankelijk voor TSAC leden. Bij het toevoegen van je album zal, afhankelijk van het url en de beschikbaarheid van publieke foto's, mogelijk om toestemming van Flickr worden gevraagd. Is die toestemming nodig dat wijst de TSAC site je door naar de Flickr site. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je Flickr wachtwoorden aan de TSAC site hoeft te geven.


(01-03-2016 door Richard Brinkman)

(Pre) Alpine fanaten opgelet!

Beste berggeiten,

De inschrijfdatum voor de C1 en de C2 cursus aangeboden door de NSAC sluit op 1 maart! Twijfel dan ook niet langer en schrijf je in!

Mocht je toch nog wat laatste informatie willen of nog meer overredingskracht nodig hebben, stuur een mailtje naar Martijn (ac [at] tsac.climbing.nl), onze alpine coördinator.

Daarnaast heeft de NSAC ook een zomer programma voor de mensen die iets minder van sneeuw houden. Deze is te vinden via de volgende link: http://nsac.climbing.nl/leden/zomer_programma.

Als laatste kan men zich nog inschrijven voor de Canyon week. Dit is een cursus waarbij je leert manouvreren door een canyon. Hierbij komen verschillende klim en touwtechnieken bij kijken en leer je reddingstechnieken. Voor meer informatie: https://nsac.climbing.nl/canyonweek.

Groetjes (Ook namens Opperberggeit Martijn)


(22-02-2016 door Richard Roos, laatste aanpassing: 22-02-2016 door Richard Brinkman)

BCK komt er weer aan!

Beste TSAC'ers,

23 en 30 maart is het weer tijd voor het Boulder Club Kampioenschap.

Ook dit jaar zal dit weer plaats vinden in de Cube.

De exacte informatie zoals de tijden zal zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden.

Inschrijven kan nu al via:

https://docs.google.com/forms/d/1t9JoFyc6L3Vi7Gh1Dv37AEF8hx8ETQCyA_Mxhy8JB6Q/viewform?usp=send_form.

De ACCIE hoopt jullie allemaal te zien tijdens het BCK!

 


(21-02-2016 door Richard Roos, laatste aanpassing: 21-07-2016 door Richard Brinkman)

TSAC goes Bingo!

Op woensdag 24 februari organiseert de Accie een speciale bingoavond in de Vluchte. Jullie zijn allemaal welkom vanaf 20:00 uur waarna de strijd gaat beginnen. Natuurlijk zijn er ook de nodige prijsjes te winnen op deze mooie avond

Dus kom gezellig langs en drink een lekker (speciaal)biertje (of twee) terwijl je elkaar inmaakt met bingo.

Bingo


(11-02-2016 door Emma Klapwijk, laatste aanpassing: 21-07-2016 door Richard Brinkman)

Open avonden

Altijd al willen klimmen? Grijp dan nu je kans om lid te worden van de TSAC!!

De TSAC organiseert dinsdag 2 februari, donderdag 4 februari, dinsdag 9 februari en donderdag 11 februari open avonden. Vanaf 21.00 ben je welkom in sportzaal 2 op de UT. Op deze avonden kun je GRATIS bij ons komen klimmen en kennis maken met onze toffe vereniging. Het klimmateriaal wordt door ons verzorgd, maar je mag natuurlijk ook je eigen materialen meenemen. Wat kun je deze avond verwachten? Een avond vol gezelligheid en epische verhalen over onze (klim)avonturen. Ook hebben we een korte presentatie met meer info over onze vereniging. Het duurt tot ongeveer 23.00, waarna we natuurlijk gezellig gaan naborrelen in de kantine van het Sportcentrum. Oja, en vooraf aanmelden is niet nodig.

Tot dan!!

 


(25-01-2016 door Coen Welhuis, laatste aanpassing: 21-07-2016 door Richard Brinkman)

Spelletjesborrel

Vergeet niet om vanavond om half negen naar de sportkantine te komen voor de spelletjesborrel!

Spelletjesborrel


(20-01-2016 door Richard Brinkman)

Nieuwe layout TSAC website

Zoals jullie kunnen zien heeft de TSAC site een nieuwe layout gekregen. De oude layout was simpelweg niet geschikt voor mobiele telefoons.

Naast de nieuwe layout is er ook een grote schoonmaak gehouden. Veel verouderde code is opgeruimd of herschreven.

Concreet zijn de veranderingen:

Gezien de omvang van de verandering, kan het haast niet anders dan dat er nog bugs in de code zitten. Ik zou dan ook iedereen willen vragen om bugs te melden via Bitbucket. Zie de contactpagina hoe dat moet.


(20-01-2016 door Richard Brinkman)

Nieuwe TSAC pasjes

Vanaf dinsdag 19 januari liggen de nieuwe TSAC pasjes in de kast


(18-01-2016 door Veerle Levering)

GEEN zaalavond 5 januari

Er is dinsdag 5 januari GEEN zaalavond ivm de nieuwjaarsveiling


(02-01-2016 door Veerle Levering)